Gardinstenger, gardinoppheng og solskjerming
Resstende%25252BL1.jpg

Solskjerming ute

Utvendig solskjerming

Weba holder til i Bergen og er importør av utvendig solskjerming fra bl. a. Mottura og Resstende, som er to av Italias ledende produsenter av rullegardiner og høyteknologiske systemer for utvendig solskjerming.

Både Resstende og Mottura har spesialisert seg på utvikling og produksjon av utvendig solskjerming med fokus på høyteknologiske løsninger, kraftig dimensjonerte systemer og - ikke minst - med utvikling av elegante løsninger og god design, og har gjort stor suksess blant designere og arkitekter over hele verden.

Weba har egne montører med spesialkompetanse og kan påta oss monteringsoppdrag av våre solskjer-mingsløsninger over hele landet. I Oslo, Trondheim, Stavanger, Tromsø og mange andre steder har vi samarbeid med lokale forhandlere som kan bistå både med valg av riktig produkt, leveranse og installasjon.

For mer informasjon om våre utvendige solskjermingsprodukter, se vår brosjyre til høyre eller ta kontakt med oss eller en av våre forhandlere.  Se mer på: www.resstende.com  og www.mottura.com    

Klikker du på bildet til høyre kan du finne inspirasjon og se alle mulighetene med Weba utvendig Solskjerming...!

Hos Weba finner du løsninger til de fleste typer utvendig solskjerming 

UTVENDIG SOLSKJERMING TIL STORE VINDUER

Rollbox 4180 er et nytt rullegardinsystem for både utven-dig og innvendig bruk. Systemet har velkjent Mottura teknologi i toppklasse med 230 Vac motor, kassett, og er spesielt egnet for store vindusflater. Når systemet instal-leres utvendig er det perfekt som vindsikker løsning i kombinasjon med solide stålwirer og en nyutviklet vindsik-ker bunnprofil (BWD block wind device). Les mer her.

UTVENDIG SOLSKJERMING MED ZIP TIL VINDUER

Rollbox 4115 Wpro er Mottura sitt Zip-system og kan brukes til både innvendig og utvendig solskjerming. Systemet har vindsikker Zip-teknologi, der duken glir i et glidelåssystem inne i sideprofilene, og er CE-sertifisert i klasse 6, som garanterer vindmotstand opp til 90 km/t. I tillegg er Zip-systemene også glimrende egnet der man ønsker 100% mørklegging, ettersom duken ligger inne i sideprofilene og ikke slipper inn lys. Se brosjyre her.

SOLSKJERMING FOR SKJULT INSTAL-LASJON

Mottura system TOPBOX 4100 er spesialutviklet for å benyttes alle steder der man ønsker skjult montering, både innvendig og utvendig. Kassetten kan festes til sideprofilene med bajonettfester, og systemet er derfor selvbærende, og ideelt der kassetten ikke kan festes i tak eller vegg, Med Wpro sideprofiler er systemet CE-godkjent i klasse 6, med vindstyrlke opp til 90 km/t. Innvendig er TOPBOX 4140 en estetisk løsning for skjult installasjon i nedsenkede tak. Brosjyre utvendig Topbox Brosjyre innvendig Topbox

SOLSKJERMING TIL TERRASSER

System L1 er en utvendig rullegardin utviklet spesielt for avskjerming av store vinduer og utvendige arealer og egner seg utmerket til anvendelse på terrasser. Systemet har kraftige styrekabler og beslag som kan monteres direkte i gulv, alt i rustfritt stål, og er meget vindbestandig. Betjening med motor eller sveiv. Les mer her: Resstende System L1. Resstende company profile,

 

Interessante prosjekter:

UNIFLAIR Teknology Center, Padova, Italia Bygget er tegnet av Mario Cucinella Arkitekter, der det er installert 160 stk motoriserte utvendige rullegardiner opphengt på sideføringer i stål, med veggfester i spesial-design for dette prosjektet. Systemet styres i grupper med programmerbar timer og sol/vind sensorer.

UTVENDIG SOLSKJERMING TIL SKRÅ VINDUER

Fra Resstende kan vi tilby down-up løsninger for vinduer med skrå topp. Systemet monteres med kassett i bunn og har stålwirer som sidestyringer og kan installeres på både vertikale, skrå og horisontale vindusflater. Hemmeligheten er et Traction Kit, som sørger for å holde duken stram i alle situasjoner, og er spesialutviklet for å kunne tåle vindstyrker under ekstreme forhold. System Boston 135 med traction. Boston med Traction Kit System Veranda

UTVENDIG SOLSKJERMING TIL LEILIGHETER

Rollbox 4130 er et elegant system fra Mottura som er ideelt for bygninger og fasader med store glassflater, der teknologi og god design i fellesskap bidrar til en mest mulig effektiv varmereduksjon. På bygninger med store vindus-flater vil varmeinnslipp gjennom glasset kunne være et stort problem, og utvendig solskjerming vil alltid gi en mye bedre varmedemping enn innvendige løsninger. Se brosjyre her.

SOLSKJERMING MED GOD LUFT-SIRKULERING

Resstende system MARQUISOLETTE er spesielt utviklet for solskjerming på steder der man ønsker god luftsirkula-sjon i lokalene uten å redusere effekten av solskjermingen. Dette oppnås ved at systemets nedre del fungerer som en markise med 2 armer som kan vinkles trinnløst utover fra 0 til 80 grader, og dermed fanger opp solstrålene, sam-tidig som man kan ha åpne vinduer og god luftgjennom-strømning. Systemet er tilrettelagt for side-ved-side montering på store fasader. Se brosjyre her.

SOLSKJERMING TIL BALKONGER 

Elegant rullegardin designet spesielt for utvendig bruk. Leveres med wirestyring i rustfritt stål. Finnes i mange modeller, med eller uten kassett, motorisert eller med sveivbetjening, og stort utvalg beslag, tak/vegg/gulv, i rustfritt stål. Tåler godt vind og egner seg utmerket til     solskjerming av balkonger i borettslag og sameier. Les mer: Solskjerming av balkonger. Resstende System L1

.

Systemet som er anvendt heter DALLAS, og er designet spesielt for solskjerming av store glassfasader. Systemet har kraftig dimensjonerte veggfester med gjennomgående stålrør, som muliggjør fortløpende installasjoner over flere etasjer og dessuten side-ved-side installasjon på fasader der vinduene står tett. Se Brosjyre Dallas her.

UTVENDIG SOLSKJERMING TIL FASADER

Resstende har utvilket en rekke systemer med utvendige rullegardiner for installasjon på fasader. På bildet over er vist et bygg der det er brukt Resstende Zip system og Zip med Traction Kit. Zip systemet har sideprofiler med “glidelås” der duken holdes på plass i sideprofilene ved hjelp av en “leppe” som sveises fast til duken,og dermed er meget motstandsdyktig mot vind. System Zip Private residence med Zip

UTVENDIG SOLSKJERMING TIL TAKVINDUER

System Veranda fra Resstende er et solid og elegant system designet for vinterhager og andre større horison-tale eller skrå glassflater. Veranda har en spesialdesignet traction bunnprofil som gjør at duken holdes stram i alle posisjoner og er derfor også ideell på vertikale vindusflater der gardinene skal kjøres nedenfra og opp. Veranda kan også installeres side-ved-side der 2 systemer kan kjøres med en motor. Se System Veranda her.

SOLSKJERMING MED INNFELTE VINDUER

Resstende har nå lansert produktet CRISTAL, som er en interessant løsning spesielt beregnet for uterestauranter eller andre steder der man ønsker avskjerming mot vind og trekk, samtidig som man vil ha full utsikt til uteområdene. Bruksområdene kan være mange, utestuer, terrasser eller nøst der man vil sitte lunt og godt beskyttet mot trekk og vind, og samtidig nyte den flotte utsikten. Den gjennomsik-tige duken er svært motstandsdyktig mot ytre faktorer som sol, vind og regn, og derfor godt egnet til formålet.

SOLSKJERMING TIL HAGESTUER 

Både system Z og system L1 er meget velegnete systemer til utvendig solskjerming av hagestuer. System Z er en utvendig rullegardin med ZIP system med kassett og sideprofiler der duken ved en sinnrik festeanordning alltid holdes på plass inne i sideprofilene. Systemet er særdeles motstandsdyktig mot vind, og betjenes med sveiv eller motor, Les mer: Resstende System Z. Resstende System L1

.

System DALLAS kommer med elegante runde kassetter, og veggfester i forskjellige utførelser. Beslagene på bildene over er spesialdesignet, men også standardvarianten kan leveres både som enkle eller doble beslag. Festene kan leveres både til tak- eller veggmontering, og likeledes nede, som vegg- eller gulvfester. Se Prosjekt Uniflair her

Weba holder til i Bergen, har egne montører og kan påta oss oppdrag med måltaking og montering over hele landet. I Oslo,Trondheim, Stavanger, Tromsø og mange andre steder har vi samarbeid med lokale forhandlere som kan bistå med valg av riktig produkt, utføre bestilling og gjennomføre ferdig prosjekt inklusiv montering.